21 Mart 2018 Çarşamba

SA5826/KY56-HS14: Raymond Llull, Aşk-Maşuk, Hakikat-ı Muhammediye/Logos, Servi, Aktâb-ı Erbaa, Dürre-i Beyzâ

Sonsuz Ark'ın Notu:
Adem'in bildiklerini bilseydik, neler değişirdi bilmiyoruz, ama en azından ondan günümüze dek Allah tarafından dünya ve ahiret mutluluğumuz için gönderilen tek din olan İslam'ın aslında tam olarak ne olduğunu çok iyi bilirdik. Evet, tahrif edilmesine Allah'ın izin vermediği Hakiki İslam'ın anlatıldığı son kitap Kur'an var elimizde, ancak onu da küfrün, yani zulmün, yani karanlığın en vahşi, en şeytanî yetenekleri ile okunmaz, anlaşılmaz diyerek, önceki kitaplar gibi insandan uzaklaştırdılar. Gönderilen peygamberleri yalanlayanlar, öldürenler kim idiyse onlar hep birbirlerine şeytanın yolunu öğrettiler binlerce yıl, biz Adem'in bildiklerini bilmemekle büyük bir zaaf içerisinde onların bize ne yapmayı tasarladığını fark etmekte çok zorluk çektik, halen de çekiyoruz, ama aramızda iğne ile kuyu kazar gibi çalışan ve akleden samimi insanlar da var ve aramızdan birileri şeytanın yolunda çalışıp çabalayanların birbirleri ile ilişkilerini görebiliyor artık ve anlatmaya çalışıyorlar. Aşağıdaki yayında, maksadı bu zemin olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Seçkin Deniz, 14.03.2018



* Ne kadar enteresan değil mi? Tek Dünya Dini hedefi ile faaliyet gösteren tarihte bilinen ilk misyoner Raymond Llull ve Aşık- Maşuk.

* Mevlana ve Yunus Emre ile hemen hemen aynı dönemde yaşamış bilinen ilk misyoner Raymond Llull.

*Haçlı seferleri sonrası Müslümanlar'a kılıç değil Gospel-Truth ile yaklaşan Raymond Lull ve Aşık&Maşuk


* Tasavvufun aşık ile maşuk'una pek âşinâ görünüyor...

* Raymond Llull'un amacı tüm dünyada kadim felsefeye dayanan tek bir inanç ve tek bir şer'i kanun tesis etmek idi..

* Haçlı Seferlerinin sonuna doğru bir Hristiyan yeni bir yöntem üzerine çalışmaya başladı.Bu kişi Doctor Illuminatus lakaplı Raymond Llull idi.

* Bu yeni yönteme göre Raymond Llull Müslümanlara kılıçla yaklaşmayacak, onlara Gospel-Truth-Hakikati anlatacaktı..

* Müslümanlarda eksik(?)olan Allah aşkını anlatan ilk misyoner Raymond Llull'un Aşık veMaşuk ilişkisini anlatan eseri.


* Dön dolaş, hep aynı Hz.Muhammed'siz din planlanıyor masalları dillerde... Hz.Muhammedsiz değil, Hakikat-i Muhammediye'li din hedefleniyor..

* Tek Dünya Dini için çalışanların teknik olarak çözmeleri gereken en önemli konu nedir?

* Tek Dünya Dini, kul ve Resul Hz.Muhammed ile mümkün değil, onun Hakikat-i Muhammediye/Logos'a, teslisin 3 unsurundan Oğul'a döndürülmüş hali ile mümkün.. 

* Aikido bilir misiniz?

* Servi'yi mezarlık ağacı olmaktan çıkarın, peyzajda kullanın..


* Sufiler pagan geleneklerine/inanışlarına İslami motifler giydirerek hikayeler yazmakta pek mahirdiler.. Elif'li Servi hikayeleri gibi..








* Antik Yunan ve Roma'da mezarlık servi'si olarak bilinen;yeraltı Tanrı'ları, ölüm ve yas ile ilişkilendirilen Servi..

* Servi'ler görüntüsü ve güzel kokusu ile peyzaj mimarisinde tercih edilen bir ağaç.. Çok güzel de bir ağaç.. Ancak bu onu kutsal yapmaz..









* Antik Mısır'da mumyaların konulduğu tabutların yapıldığı Anadolu'dan getirilen Servi..

* Kadim güneş kültü sembollerinden "X" ; Aktâb-ı Erbaa







* "Ölmeden önce ölünüz" kadim deyişini hadistir deyip literatüre sokmak gerekir ki; oradan kadim ritüellere, inisiyasyonlara kapı aralanabilsin..

* Hadis olduğu söylenen bu sözün mesnedi yoktur.

* Sufiyye sembolizminde Dürre-i Beyzâ (parlak büyük inci) olarak geçen Allah'ın ilk yarattığı şey dedikleri Akl-ı Evvel/ Hakîkat-i Muhammediyye/İnsan-ı Kamil/ Gavs; ancak ölmeden önce ölünüp, koşulsuz itaat ile elde edilebilen Dürre-i Beyzâ.




* Genesis 3:22: And the LORD God said, "The man has now become like one of us, knowing good and evil. He must not be allowed to reach out his hand and take also from the tree of life and eat, and live forever"

Yaratılış 3: 22: Ve Rab Tanrı dedi: "Adem iyiyle kötüyü bilmekle bizlerden biri gibi oldu. Artık yaşam ağacına uzanıp meyve almasına, yiyip ölümsüz olmasına izin verilmemeli."

* Galatians 5:24: "Now those who belong to Christ Jesus have crucified the flesh with its passions and desires."

Galatyalılar 5:24: "Ayrıca, Mesih İsa’ya ait olanlar günahkâr bedeni, tutku ve arzularıyla birlikte direğe (pagan cross) germişlerdir."

* Luke 9:23-24: And He was saying to them all, "If anyone wishes to come after Me, he must deny himself, and take up his CROSS daily and follow Me.

Luke 9:23-24: "Sonra sözlerine şöyle devam etti: “Biri benim arkamdan gelmek isterse, kendini reddetsin(ölmeden önce ölsün); her gün işkence direğini (pagan cross) yüklensin ve hep beni izlesin."


* "Güneşin altında yeni bir şey yok.” Önce ne olduysa, yine olacak. Önce ne yapıldıysa, yine yapılacak.”  

*Sophia(Sufiyye) yine Celal ve Cemal'in birleştirilip nasıl BİR olunacağını anlatıyor.




Not just a Robot - I am Sophia

* Lotus=Gül, Sophia, Science and Nonduality (Oneness)

* Ve tabi ki koşulsuz AŞK'ı...


<<<13             15>>>

Halim Selim, 21.03.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Kadim Falsifiye




Sonsuz Ark'ın Notu: Halim Selim Beyefendi'nin onayıyla kendi tweetlerinden konu bazlı olarak tasnif edilmiştir. Kabala (Kabbalah) ile ilgili Sonsuz Ark yayınları için lütfen tıklayınız.





Sonsuz Ark'tan


  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.



Seçkin Deniz Twitter Akışı