22 Şubat 2018 Perşembe

SA5685/KY13-AO161: FETÖ'den Sonraki Dönemde Din Eğitimi Üzerine...

"Her alanda ihtisas komisyonları kurarak, yeni bir nesli çağın seviyesi üzerinde yetiştirmenin yollarını aramalı, bu yönde eğitime ciddi destekler sağlamalıyız."

 

Eğer FETÖ yapılanması muhafazakarlar tarafından iyi tahlil edilemez ve bu yapının bu hale gelinceye kadar takip ettiği yollar tümüyle terk edilmezse millet olarak geleceğimizi güvence altında görmemeliyiz.

FETÖ , din üzerinden temellendirilmiş bir yapıdır ve  buradan yola çıkarak eğitim adına insanların eğitilmesini değil şartlandırılarak yapıya iman etmesini sağlamaya yönelik faaliyetlerle varlık bulmuştur.

Şimdi görüyoruz ki bundan daha vahim yapılanmalar mevcuttur. FETÖ, eğitim adına bir neslin (gerçek şekilde) eğitilmeden diplomalı köle haline getirmeyi hedeflerken, şimdi ki bazıları din adına eğitime, öğretime karşı çıkmaktadır.

"İyi ki okumamışım" diyen zırcahiller, ilim öğrenmeden insanlara el öpmekle cennet bahşedenler ülkede cirit attığı sürece muhafazakar ailelerin çocukları için eğitim yatırımı yapabilmesi zordur.

Dinî iddialarla ortaya çıkan FETÖ, eğitim adına bir nesli kendine köleleştirdi, şimdiki bazıları ise eğitim-öğretim  karşıtlığıyla gençlerimizin, ailelerinin beynini yıkıyor.

Oysa bu ülkeyi ayağa kaldıracak tek şey bilimdir, gerçek eğitimdir..

Bu ülkenin her alanda Batıyı alt edecek, gelişmiş dünyanın önüne geçecek bilim insanlarına ihtiyacı var..

Eğer, hızla süperlerle aşık atacak duruma geleceksek ilk yapmamız gereken şey bilişim sektörüne önemli yatırımlar yapmaktır.

Bilişim sektöründe önde olmamız bir bakıma güvenliğimizin teminatı olacaktır. Ve her alanda da ayrıca nitelikli bilim insanları yetiştirmek durumundayız.

Maalesef bir çok konuda önemli merhaleler katetmiş olsak da bu konuda yeterince adım atabilmiş değiliz. Bunda en büyük etken ise tüm eğitim alanlarını kapatmış olan FETÖ'den sonra şaşkınlık yaşar halde olmamızdır.

Bu yapı (sözde) eğitimin öncüsü durumunda göründüğü için, sonrasında ehil insan, kurum sıkıntısı nedeniyle yapılacaklar konusunda şaşkınlık yaşanmaktadır. Bu şaşkınlığı bir an evvel aşmak durumundayız.

Her alanda ihtisas komisyonları kurarak, yeni bir nesli çağın seviyesi üzerinde yetiştirmenin yollarını aramalı, bu yönde eğitime ciddi destekler sağlamalıyız.

Her şeyi din eğitimi veren okullar üzerinden yapmaya kalkmak, bu hedefleri yakalamamıza el vermez. Din eğitim önemlidir, ancak bununla birlikte bilim insanı yetiştirmek asıl hedef olmalıdır.

İmam Hatip okulları bu ülkede önemli hizmetler gördü, ancak dini eğitim veren okulların devlet tekelinden çıkarılarak diyanet işleri başkanlığına bağlanması tartışılmalı diye düşünüyorum.

Diyanet "Diyanet Liseleri" açmalı ve bu eğitimden sorumlu olmalıdır. Eğer, diyaneti dini yaklaşımların en doğru çizgisi görüyorsak bu veya benzeri adımlar atmalıyız.




Adnan ONAY, 22.02.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı