21 Şubat 2018 Çarşamba

SA5678/KY25-NO107: Kürt Kartı!

"İşin Türkiye'yi ve savaşın gidişatını ilgilendiren boyutunu analizci allâmelere bırakıyorum. Benim kafama takılan şu "Kürt Kartı" sözü!"


Dünden beri ajanslarda geçmeye başladı. YPG, Esed'le anlaşmış ve rejim güçlerini Afrin'e yardıma çağırmış. Yabancı haber kaynaklarında rejim güçlerinin bir kaç saat içinde Afrin'de olacağı yazılıyor. Rejimin Afrin'e asker gönderecek mecali yok. Gelecek olanlar Suriye televizyonunun Afrin'e gireceğini söylediği Yerel Güçler, Hizbullah, Fatimiyun Tugayı, Kudüs Tugayı ve şebbihalardan oluşuyor...

"Sonuna kadar Afrin'i savunacağız" diye hava atanlar yine ve yeniden Esed’in kucağına oturdular. Devlet olma hayali ile yeryüzündeki tek dostu olan Türk Halkına sırt çeviren ve Türkiye'ye karşı vesayet savaşına giren lejyonerler ortadoğu pavyonunda yine kucaktan kucağa dolaşmaya başladılar. Bu davranışları bile bu habis örgütün sadece Türk düşmanı değil aynı zamanda Kürt düşmanı olduğunu da göstermeye yeter de artar bile...

Doğruysa eğer anlaşmanın maddelerini okudum tam bir kapitülasyon bu! 

Ellerindeki okullar, hastaneler, devlet daireleri dahil bütün resmi, gayri resmi binaları, irili ufaklı bütün silahları, silah depoları, bütün mevzi ve kontrol noktalarını rejime terk edecekler ve bütün savaşçılar rejim ordusunun emrine girecek ve askerlik yaşına giren bütün gençler Suriye ordusuna asker olmak üzere devredilecekler. Ayrıca milis güçleri ve sivillerin hafif silah taşıması bile yasak olacak.

Tarihin en büyük Kürt katliamlarına imza atan Baas Rejimi ile tarihte en fazla Kürt öldüren örgüt olan PKK/YPG anlaşmış. Ortak amaç: Türkler girmesin. Twitter'de fenomen olan bir Kürt yazmış: Biz sonra rejim güçlerini tekrar çıkarırız ama Türkler girerse bir daha çıkmaz!



Bütün analistler aşağı yukarı aynı şeyleri tekrarlıyorlar. Bu durum Kürt Kartı'nın el değiştirmesi demektir ve Suriye'deki dengeleri değiştirirmiş!

İşin Türkiye'yi ve savaşın gidişatını ilgilendiren boyutunu analizci allâmelere bırakıyorum. Benim kafama takılan şu "Kürt Kartı" sözü!

Merak ediyorum. Bu coğrafyanın en kadim halklarından biri olan Kürtlerin hakkını savunduğunu söyleyenlerden hatta, "Ben Kürdüm" diyen bir Allah'ın kulundan, "Biz bu bölgede yaşayan ana unsurlardan biriyiz. Kimsenin oyununda kart veya piyon değiliz" diyecek bir babayiğit çıkacak mı?



Naim Okur, 21.02.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem

Naim Okur Yazıları




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz

Seçkin Deniz Twitter Akışı