29 Aralık 2017 Cuma

SA5405/KY1-CÇ451: Hakşinâslar, Capslar, Guruplar... Yürü Git La!:)

 "Sinsilerin tuzağına kapılmayın.. gönlü ferah, zihni duru, ruhu aydın kişilere dünyanın hiç olmadığı kadar gereksinimi var."


Ara ara arz-ı endam eden ve kendilerini hakşinas olarak tanıtan kişiler yine sökün etmeye başladılar.. eh.. tam da onların havası.. elbet sökün edecekler.. peki onların hakşinas olduklarına ve adalet için çırpındıklarına inanan, yutan var mı? Olsa gerek.. ama gerçek yüzlerinin, sinsiliklerinin ayırdında olanların sayısının da bir hayli olduğunun onların suratına çarpmak lazım.. bu tümceler onlar için:)

***

Ara sıra yinelemekte fayda var.. zira capslarla amel edenlerin sayısı her gün artmakta..

Dostlar; capslarla amel etmek anlağı bulandırır, usu ifsad eder, tini karartır.. velhasılı kelam kişiyi esfel-i safilin'e oradan da belhum adal'a fırlatır.. demedi demeyin.. siz siz olun capsların albenisine kapılıp kendi kendinizi iğfal etmeyin.. sinsilerin tuzağına kapılmayın.. gönlü ferah, zihni duru, ruhu aydın kişilere dünyanın hiç olmadığı kadar gereksinimi var.

***

Guruptasın.. hem sana da sorulmamış.. ve fakat eklenmişsin.. eh.. hadi olsun.. gel gör ki o grupta yapılan paylaşıma yorum yapamıyorsun?

Hayırdır.. demek ki amaç benim üzerimden başkalarına ulaşmak.. aaa.. müthiş demokrat anlayışına da sahip ha.. fikri hür.. vicdanı hür.. tıpkı batılı düşünürler gibi..

Batılı, 'insan'a ilişkin bir şey söylüyorsa inanın sadece kendi karakıtasında yaşayanlar için söylüyor.. o kıta dışında kalanlar ya yerlidir (artık yamyam demiyorlar) yahut geri kalmış (artık sömürgemiz demiyorlar).. onlar demokrat bu da demokrat.. batılı adil.. bu da adil.. ama senin bir şey söylememen, denileni beğenmen koşuluyla.. yürü git la!:)



Cemal Çalık, 29.12.2017,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Deneme, Sözcüklerin Düş Hâli







Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz

Seçkin Deniz Twitter Akışı