16 Ağustos 2017 Çarşamba

SA4736/KY1-CÇ411: Müzmin Muhaliflere İlân Olunur

"Bana farkını anlat, nasıl yapacağını anlat.."


Elimden geldiğince –kayıkçı dövüşünden öte anlamı olmayan- siyasal tartışma ve değerlendirmelerden uzak duruyorum.. durmaya çalışıyorum tıpkı teolojik tartışmalardan uzak durma gayretim gibi bu da akamet uğruyor.. öyle müptezel değerlendirmelerle karşılaşıyorum ki çileden çıkıyorum.. müptezelliğin başında da kendisini rakibi üzerinden –muhalifi olduğu- tanımlamak.. kendisine ait hiçbir şey bilmiyorum.. varsa yoksa mevcut durumun berbatlığı.. berbatlığa ilişkin somut kanıtlar aramak da beyhude.. o ayrı bir iş.. senin kavi kanıtlarını bile bilmiyorum.. heva ve heveslerinden başka bir şey görmüyor, duymuyorum.. 

Bak bay-bayan muhalif; senden nasıl bir tavır bekliyorum.. bana olan bitenin ne denli berbat olduğunu anlatıp durma.. ben de yaşıyorum ve durumumu biliyorum, durumu görüyorum.. kafamı kuma gömmüş değilim.. cennette yaşamadığımı bildiğim gibi –mevcudun kimi taraftarlarınca cennetteyiz- cehennemi bir yaşam da sürmüyorum –sana kalırsa ekonomik olarak ağaç kabuklarından aşımız var, hastaneler kuyruklardan geçilmiyor, millet mahv-ı perişan halde çöplükten besleniyor, bir yerden bir yere değil uçak, değil otomobil at eşekle bile değil yaya varıyoruz- demek ki böyle bir şey yaparak beni kazanacak değilsin.. asla kazanamayacaksın.. 

Bana farkını anlat, nasıl yapacağını anlat.. mesela diyelim ki bir eğitim sistemin var.. hem içinde yaşadığın toplumsal gerçekliği göz önünde bulunduran hem de dış alemden haberdar.. bak benim eğitimim modelimi anlatayım, sen de seninkini anlat.. olumsuzluklar, pürüzler üzerinde durma çünkü uygulanmaya sokulmuş değil, uygulama esnasında ortaya çıkacak olan şeyler ortaya çıktıklarında -belki çıkmayacak- çözümlenir..

Eğitim sistemim;

  • a) Yaş serbestisi
  • b) Başlama serbestisi
  • c) Eğitim dönemi serbestisi
  • d) Ders Seçme serbestisi
  • e) Öğretmen Seçme serbestisi
  • f) Tüm Öğrencilere Eğitim Bursu
  • g) Diploma Yerine İcazet (Diploma kişinin eğitim süresini tamamladığını ve fakat o eğitimin kâğıt üstünde olup olmadığının anlaşılmasını sağlamaz, icazet ise eğitmenin gözetiminde kişinin eğitim aldığı şeyi hakkıyla bildiğini belirtir, yaşla yılla ilgisi yoktur)

Bu ana başlıklar bağlamında bir yapılanma, detaylandırma işte benim eğitim sistemim.. senin bu konuda bir sözün var mı? 

Duymadım.. 

Not: 

"İyi ama bu özgün bir şey değil ki, hem sana ait değil!" diyecekler çıkabilir.. ben bana ait ve özgün olduğunu söylemedim.. benim eğitim sistemim bu olur dedim.. ve bu bir örnektir.. yani mevcuda sallayıp durmak yerine sen ne yapacaksın? Bunu anlat.. yok, "Ben iki bin yıllarından öncekine döneceğim!" diyorsan bir doktora görün.




Cemal Çalık, 16.08.2017,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Deneme







Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz

Seçkin Deniz Twitter Akışı