9 Temmuz 2017 Pazar

SA4554/KY25-NO93: Görülen Lüzum Üzerine ve dahi Temcit Pilavı Tadında!

"Şovenist, siyasi kökenli ırkçılık, ırkçılığın en basiti, teşhisi en kolay olanıdır. Lakin jakoben, üstenci, nobran, kedi köpek besleyen insancıllık sosuna bandırılmış sofistike ırkçılığın teşhisi çok daha zordur." 


Irkçılık, çok sofistike bir şeydir azizim. Çoğu ırkçı, ırkçı olduğunu bile bilmez. Bir ağrının, bir sancının aniden nüksetmesi/baş göstermesi gibi özel durumlarda aflorman verir, açığa çıkar.
Bu insanlar hep sağımızda solumuzdadırlar. Bazen eşimiz, bazen dostumuzdurlar. Çünkü ırkçılığın beslendiği toplumsal tarla, habitatı münbittir, bereketlidir. Fışkırır adeta toprağımızdan.

O yüzden çevremizdeki ırkçı tepkiler veren, ırkçılık temayülleri gösteren iyi insanları, ırkçısın diye kapının önüne koymak değildir çözüm. Çünkü yaptığının, söylediğin ırkçılık veya ırkçı temayüller içerdiğini bilmezler çoğunlukla... Sert bir tepki ile çevrenizden uzaklaştırıldıklarında daha fazla itilmiş olurlar ırkçılığın kollarına...

En doğrusu, davranış ve sözlerinin analizini yaparak göstermektir onlara acı gerçeği ve anlayıp, görüp değişebilmek, pişman olmalarına imkan tanımaktır.

Şovenist, siyasi kökenli ırkçılık, ırkçılığın en basiti, teşhisi en kolay olanıdır. Lakin jakoben, üstenci, nobran, kedi köpek besleyen insancıllık sosuna bandırılmış sofistike ırkçılığın teşhisi çok daha zordur. 

Ortaya çıkmak için acele etmez şovenist ırkçılıklar gibi...



Naim Okur, 09.07.2017, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem

Naim Okur Yazıları




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı