25 Mayıs 2017 Perşembe

SA4375/ÇY4-DB86: Yakarış

"Affedilmek en büyük ödül yaratılmışa çünkü. O mahcubiyetten, o ağırlıktan kurtulmak demek. Öyle bir yük ki yaşadığınız her gün biraz daha ağırlaşıyor, biraz daha rahatsız ediyor. Kalbinize darlık veren, sıkıştıran, eğip büken bir ağırlık."


Ben biliyorum hatamı, hatalarımı… Bana verilen aklı kullanmadığım zamanlarda yaptım hepsini. Akıl demişken çok da akıllı sanıyordum kendimi. Yürüyordum doğru zannettiğim yolda kendimi kandırarak. Şimdi başkalarını da kandırmamış olmayı diliyorum Allah’tan. 

Ne karanlık ve nefes almaz bir dünya kurmuşum kendime. Düşünüyorum da nasıl anlamamışım nasıl fark edememişim kavrayamıyorum. Bir tür halüsinasyon, kötü bir rüya gibi… 

Keşke kabus olsaydı, karabasan olsaydı değil mi diyorum kendi kendime. Uyanınca hiç biri gerçek değildi derdim de yüreğim sıkışmazdı bu kadar. 

Ama umutsuz değilim yine de. Çıkış yollarını aradım ve buldum kendimi soktuğum bu labirentte. Herkesin tamamen uyanmasına sebep yaşanmışlıkları vardır da çoğuna uyku daha tatlı gelir. Şükürler olsun uyanışıma, kendime gelişime. Şükürler olsun yol göstericime.

Şükretmek yeterli olmazdı elbette. Af dilemek de lazımdı. Yakarmak da lazımdı bu gafletin yükünü hafifletmek için. Öyle olmasa Allah 17 ayetinde affetmekten bahsetmezdi. 

“Kuşkusuz Allah çok bağışlayandır.” Al-i İmran 155

Affedilmek en büyük ödül yaratılmışa çünkü. O mahcubiyetten, o ağırlıktan kurtulmak demek. Öyle bir yük ki yaşadığınız her gün biraz daha ağırlaşıyor, biraz daha rahatsız ediyor. Kalbinize darlık veren, sıkıştıran, eğip büken bir ağırlık. 

Size verilen bütün güzellikleri hak etmediğinizi hatırlatıyor da o güzel şeylerin bile keyfini alıyor elinizden. Şükürler olsun affediciye…

“Kullarının tövbesini kabul eden, kötülükleri affeden ve sizin yaptıklarınızı bilen O'dur.” Şura 25

O yüzden af diliyorum bütün kalbimle her gün. Kırdıklarım, üzdüklerim, hakkına girdiklerim, bütün hatalarım için. Affedilir miyim bilmiyorum ama af dilemek bile huzur veriyor ya o yüzden. Hani biraz olsun bir umut, bir serinlik veriyor ya pişmanlık ateşine o yüzden.

Af diliyorum bütün kalbimle her gün gözyaşlarımla birlikte. Ancak öyle devam edebiliyorum bana verilen yaşama. 

“İşte bunları Allah'ın bağışlaması umulur. Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir.” Nisa 99

Af diliyorum çünkü ben ayağımın nerede takıldığını, dilimin nerede sürçtüğünü biliyorum artık. Biliyorum şükürler olsun. Anlıyorum merhamet istemek ne demek. Şükürler olsun merhameti bize öğretene…

“Allah kişiye ancak gücünün yeteceği kadar yükler; kazandığı iyilik lehine, ettiği kötülük de aleyhinedir. 

Rabbimiz! Eğer unutacak veya yanılacak olursak bizi sorumlu tutma. Rabbimiz bizden öncekilere yüklediğin gibi, bize de ağır yük yükleme. 

Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmeyeceği şeyi taşıtma, bizi affet, bizi bağışla, bize acı. Sen Mevlamızsın, kafirlere karşı bize yardım et.” Bakara 286

” Azim olan Allah ne güzel ne doğru söyledi.”… 



Derya Beyaz, 25.05.2017, Sonsuz Ark, Çırak-Çevirmen Yazar, Eleştiri, 
Dilin İşledikleri-Kalemin Yazdıkları







Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı