22 Mayıs 2017 Pazartesi

SA4361/KY13-AO126: Bu Hikâye'nin Sonu Gelecek mi?

"Toplum yapımız din ile kandırılmaya, kurumsal yapımız da takiyye ile yol almaya uygun olduğu için bu yapıyla baş etmekte zorlanılıyor." 


15 Temmuz Darbe Girişimi'nin üzerinden on ay geçti. Geçenlerde Adalet Bakanı Bozdağ'ın açıkladığı rakamlara göre bugüne kadar 149 bin 833 kişi hakkında adli işlem yapılmış olup, bunlardan 48 bin 636 kişi tutuklanmış durumda. Tutukluların 166'sı general, 6 bin 810'u albay ve alt rütbedeki askerlerden, 8 bin 667'si emniyet mensuplarından oluşmakta, 35 bin 783 kişi hakkında da adli kontrol kararı verilmiş. 

Bu rakamlar oldukça yüksek görülse de yine yetkililerin açıkladığına göre henüz buzdağının görünen kısmıyla karşı karşıyayız.

Buradan anlayacağımız şu ki; bu yapı ülkenin her yanını kangren gibi sarmış durumda. Sağa, sola, nereye dönersen dön bu cemaate bulaşmış kişilerle karşılaşıyoruz.. Bu durum ise bu yapıyla mücadeleyi zorlaştırıyor..

Bu şaşırtıcı durumun nedenlerini toplumsal yapımızda aramalıyız. Toplumsal yapımız buna el vermeseydi bu örgüt bu derece her yerde kök salabilir miydi? 

Elbette bu soruya kolayca "hayır" cevabını verebiliyoruz. Bu örgütün kendini bu derece gizleyebilmesinin altında yatan ana gerçek, din temelli görüntü arkasında sınırsız şekilde takiyye yapmalarıdır. Onlar toplumu dinin ülviliği üzerinden kendilerine çekerken, diğer yandan da "gaye için her yol mübahtır " anlayışıyla her yere yerleşebilmişlerdir.

Özetle; 

Toplum yapımız din ile kandırılmaya, kurumsal yapımız da takiyye ile yol almaya uygun olduğu için bu yapıyla baş etmekte zorlanılıyor. 

Eğer soldan sağa düşünce anlayışımız, dini anlayışımız değişmezse yani bu hasta toplumsal yapımıza neşter vuramazsak bir yandan bu yapıyla mücadele ederken, bir yandan da bu yapının çözülmesini engelleyen düşünceleri beslemeyi sürdürmüş olacağız ki, bu hikayenin sonu (korkarım) belki de hiç gelmeyecek...



Adnan ONAY, 22.05.2017, Sonsuz Ark, Konuk Yazar







Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz

Seçkin Deniz Twitter Akışı