21 Mayıs 2017 Pazar

SA4356/KY13-AO125: Başkasına Yönelik Aldatmalarımız

"Yaptığımız; başkalarını kandırmaya çalışırken, aslında kendimizi kandırmış olmak.."


İnsanlar (en yakınları dahil) yaptıkları iyilikleri kendileri için yaparlar. Bu durum bir dine inananlar veya inançsızlar için değişmez. O nedenle asıl olan söylediklerimiz, konuştuklarımız, yazdıklarımız değil, fiillerimizdir. Zira fiillerimiz bizlerin hangi durumda olduğumuzu açığa vururlar, kişiyi ele verirler.

İnsanın doğuştan gelen yatkınları davranışları, tercihleri için bir etkendir; ancak bunlar kişinin değiştirmeye muktedir olabildiği şeylerdir. 'Ene'miz, davranışlarımız, tercihlerimiz için asıl belirleyicidir.

En kutsal değer olan sevgi de aslınca bencil bir duygudur. Ancak sevginin fedakarlığa dönüşmesi bu bencilliği dengeleyen ve kötümser yaklaşımdan çıkaran bir olgudur. Fedakarlığı içermeyen sevgi kişinin ne derece bencil olduğunun göstergesidir.

Sevdiklerimize karşı göstereceğimiz, yapacağımız fedakarlıklar aslında kendimiz için bir iyilik sayılacak olursa, fedakarlığı yanına uğratmayan bencil insanın halini varın siz düşünün!

İşte maalesef dünya en ince ayrıntıyı fark eden ve ona göre dümen tutan , iyi sanılan şeylerin edebiyatını yapan, ancak yaptığı iyiliklerin sonuçta kendisine yarayacağını bilse dahi fedakarlıktan uzak insanlarla dolu. 

Bundan olumsuz etkilenmememiz mümkün mü?

Yaptığımız; başkalarını kandırmaya çalışırken, aslında kendimizi kandırmış olmak..

Oysa hesap günü kimsenin hesabı bir başkasından sorulmayacak ve başkasına yönelik aldatmalarımız hanemize eksi olarak yazılacak..



Adnan ONAY, 21.05.2017, Sonsuz Ark, Konuk Yazar







Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz

Seçkin Deniz Twitter Akışı