1 Mayıs 2017 Pazartesi

SA4271/TG224: Hitchcock'un 'Kuşlar'ı ya da Pelikan Gagasındaki Balıklar

"Hitchcock'un 'Kuşlar'ı yeniden çekilecek olursa Martı yerine Pelikan kullanılması sanırım çok daha etkileyici olacaktır."


Küçüklüğümde siyah-beyaz televizyondan seyrettiğim Hitchcock'un Kuşlar filmi beni oldukça korkutmuştu. O filmdeki kuşlar martıydı yanlış hatırlamıyorsam. Tam bir sene önce gündemimize giren başka bir kuş türü zihinlerimizde neredeyse aynı şiddette bir gerilim oluşturmayı başardı. Neden bahsettiğimi anlamışsınızdır; Pelikan'dan bahsediyorum tabi ki. 

Pelikan'ın ne olduğu malum. Sosyal medya ve internet medyasında Pelikan çetesi ile alakalı bazı bilgilere ulaşmak mümkün. Ben bu yazıda, gündeme geldiği günden beri izlemeye ve nemem bir şey olduğunu anlamaya çalıştığım Pelikan Çetesi ve karşısında konumlanan Anti-Pelikan Kesim hakkında zihnimde oluşan bir şemayı anlatmaya çalışacağım. İsimler bu noktada önemli değil zira kategorize edebildiğimiz taktirde, cephelere giriş çıkış yapan isimler önemini yitirecek "uyutulma" riskimiz azalacaktır diye düşünüyorum.


Pelikan Çetesi'ni az çok biliyoruz; Reisçi gibi gözükerek onun altını oymaya, milleti birbirine düşürmeye çalışıyorlar. 


Kanaatim bunların bir kısmının "görevli" bir kısmının da cebini doldurup köşe kapmaya çalışan "tetikçi" olduğu yönünde. Hem görevli olanların hem de tetikçilerin ortak noktası Reisçi görünmeleri. Onlara göre kendileri gibi düşünmeyen, yapıcı anlamda bile olsa eleştiri getirmeye çalışan herkes Reis'e ihanet içinde. Bu ihaneti de Davutoğlu üzerinden somutlaştırarak karşılarında "Hocacı" tabir ettikleri sanal bir düşman oluşturuyorlar ki itiraf etmek lazım bu çok iyi bir taktik. 


Pelikan Çetesi, "Hocacı" etiketinin yanı sıra "Cemaatçi", "İslamcı", "Ak Partli Fırfır", "Liberal Dönek" gibi diğer etiketleri de Ak Parti'yi parçalamak, destek tabanını bölmek ve yine Erdoğan'ın etrafını boşaltmak için kullanıyor.


Buraya kadar bahsettiklerimiz Pelikan Çetesi'nin özünü oluşturuyor. Diğer yandan bu çeteye koşulsuz destek veren bir taraftar topluluğu var ki bunlar Pelikan Çetesi üyelerinin gerçekten Reis'in tarafında olduğuna inandıkları için bunu yapıyor. Bu nedenle onlara Saftirik Pelikanlar demek mümkün. 



Çözülmüş Pelikan Kumpası

Peki Pelikan karşıtları için durum nedir? 

Pelikan karşıtlarını, yani Anti-Pelikanları da iki grup halinde sınıflandırabiliriz. 


Birinci grup gerçekten Reis'i seven, onu altını oymaya çalışan Pelikan Çetesi'nden korumaya çalışan ve bu anlamda yeri geldiğinde yapıcı eleştiriden de kaçınmayan grup. Pelikan Çetesi Reisçilik konusunda kendilerine rakip gördüğü bu grubu "Hocacı" diyerek ötekileştiyor. Daha önce ifade ettiğim gibi bu gerçek olmasa da oldukça başarılı bir yöntem.  


Anti-Pelikan Cephesi'nde ikinci bir grup var ki bunlar görünüşte Pelikancılarla kavga halinde ama benim kanaatim aralarında menfaat birliği var. Yani Kripto-Pelikanlar. Birbirleriyle paslaşıyor olmaları da büyük ihtimal. Bunlar kendilerinin Pelikan tarafından "Hocacı" olarak etiketlenmesinden rahatsız olmuyor, zira amaçları da samimi Anti-Pelikan grubunun bu şekilde etiketlenmesi. 


Bu arada Reis'in Pelikan'dan haberdar olmamasının imkansızlığından bahisle alttan alta Pelikan ve Reis'in irtibatlı olması ihtimalinden "üzüntüyle" bahsetmekten geri durmuyorlar. 


Yani kısacası bu sahte Anti-Pelikancılar ve Pelikan Çetesi aynı amaç için çalışıyor: Reis'in altını oymak, çevresini boşaltmak ve Reis=Pelikan algısı oluşturmak.  


Yazıyı daha da uzatmak mümkün, ama sıkıcı olmaması için bu kadar yeterli diye düşünüyorum. 


Son olarak; hayatının neredeyse tamamını millet ve ümmet için harcamış Cumhurbaşkanımızı Pelikan gibi tetikçi, menfaatçi ve dışarıyla bağlantılı (Soros) olması hasebiyle görevli bir çete ile özdeşleştirmek ona yapılabilecek en büyük kötülüklerden biri olacaktır diye düşünüyorum. 


Reis bizi son kertede hiç şaşırtmadı, Pelikan konusunda da en kısa zamanda gerekeni yapacağından eminim.  


Hitchcock'un Kuşlar'ı yeniden çekilecek olursa Martı yerine Pelikan kullanılması sanırım çok daha etkileyici olacaktır.


Allah'a emanet olun...



Tamer Güner, 01.05.2017, Sonsuz Ark, Stratejik Araştırma, Analiz




Not: Pelikan meselesinde başlangıçta Davutoğlu’na haksızlık yapıldığını düşünmüştüm. Ama uzunca bir süredir Pelikan tayfası ile Davutoğlu cephesinin aynı mekanizmaya bağlı olduğunu düşünüyorum. 24.08.2019, Tamer Güner



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı