31 Mart 2017 Cuma

SA4160/KY13-AO118: Mikro Aidiyet ve Cehaletin Üzerinde Yükselen Sol Kibir

"Kendilerini çok şey bilir sananların bazıları öyle akla ziyan şeyler anlatıyorlar ki, dünyadan habersiz sade bir kibrin içindeler."


Mikro aidiyet fark etmemeyi gerektiriyor çoğu kez. Eğer etrafınızda olup, bitenlere dikkat kesilir, kalabalıkların gözünü bile çevirmediği şeylere odaklanır ve orada biriken kara bulutları görürseniz kendinizi kolayca bir yere ait hissedemezsiniz. 

Teknoloji modern insanı aynileştirerek onun fark etme özelliğini köreltiyor ve böylece küçük gruplar halinde kolayca yönlendiriyor.

Sonuçta; küresel ağın içine sokulmuş olan modern dünyada çatıştırılabilecek gruplar üretmek hiç de zor değil..

Eğer bu statik durum sürüp giderse,coğrafyanın her yanında bir savaş kıvılcımı her zaman hazırda bekleyecek..

Eğer bireyler dönen dolapların farkına varıp birbiriyle kenetlenmenin yolunu aramazlarsa, bu konuda düne nazaran daha duyarlı olma gayreti gütmezlerse kolay av olmaktan kurtulamazlar...

***

Bir süredir İstanbul'un çeşitli yerlerinde referandum çalışması yapanların kurdukları reyonlara uğruyorum. Ağırlıklı olarak da "hayır" ekiplerinin düşüncelerini, halka neler söylediklerini anlamaya çalışıyorum. Gördüğüm; "hayır" için propaganda yapan ve kendilerini solcu diye niteleyenler "evet" vermeyi düşünenleri küçümsüyorlar. 

Oysa, söyledikleri fındık kabuğunu doldurmayacak sıradan söylemler. Kendilerini çok şey bilir sananların bazıları öyle akla ziyan şeyler anlatıyorlar ki, dünyadan habersiz sade bir kibrin içindeler.

Kısaca; bu ülkeye hakim olan sol kibir hala cehaletin üzerinde yükseliyor.




Adnan ONAY, 31.03.2017, Sonsuz Ark, Konuk Yazar







Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı