15 Mayıs 2016 Pazar

SA2902/KY13-AO73: Milliyetçi Kitleleri Sokağa Dökmek

"Birileri, Bahçeli engellemeleri sayesinde provoke edemediği, sokağa dökemediği milliyetçi kitleleri hem sokağa dökmek, hem de sonu gelmeyecek bir iç kavgaya mahkûm etmek istiyor..."


Şimdi; Devlet Bahçeli ülkücülükten, milliyetçilikten uzaklaştı da Meral Akşener ülkücülüğe mi yaklaştı?


İyi de siyasetini hep MHP çizgisinde yapmış, parti içerisinde önemli görevlerde bulunmuş diğer adayların esamesi okunmazken neden Çiller'in bakanı Akşener sürekli öne çıkarılıyor, bunu düşünmek gerekmez mi?


Bahçeli'ye karşı olup, kendini ülkücü diye tanımlayan kimi kişiler neden tartışmasız isimler yerine paralel yapının açıkça destek verdiği, sürekli öne çıkardığı biri olan Akşener'in peşinden gidiyorlar?

İlginç olan bir başka şey ise diğer adayların da (sözde aday görünürlerken) neden Akşener'in kuyruğuna takılmış oldukları.


Bu ve benzeri sorulara cevap aramayanlar MHP gibi disiplinli bir partiyi bölünmenin eşiğine getirdiklerinin farkındalar mı?


Birileri, Bahçeli engellemeleri sayesinde provoke edemediği, sokağa dökemediği milliyetçi kitleleri hem sokağa dökmek, hem de sonu gelmeyecek bir iç kavgaya mahkûm etmek istiyor..


***

Böyle adaylara ilk kez şahit oluyoruz!

(Sözde) dört aday.. Adaylar, kendilerine destek veren taraftarlarıyla hareket etmek yerine Meral Akşener'in etrafında kenetlenmişler. Aynı yerde toplanıp, aynı araçla aynı adrese gidiyorlar.

Kimse demiyor ki;" madem her şeyde birliksiniz, o halde neden bir aday etrafında birleşmiyorsunuz?"

Öyle anlaşılıyor ki kendilerinin üstlendikleri rolü iyi biliyor ve bu rolün dışına çıkmaya yetki ve izinleri yok!

Ortada derin bir senaryo var ve bu olup bitenler senaryonun sadece bir parçası.. Bu derin işler zaman ayarlı olduğu için yargıtay kararı beklenmiyor..

Açıkça anlaşılıyor ki; gezinin yıl dönümüne kadar MHP içinde her kanaldan ayrışmalar yaratıp, ülkücü camiayı sokağa indirmek planlanmış..

Yoksa "ille de hemen olağanüstü kurultay" demenin, partilileri bunun için sokağa dökmenin bir anlamı var mı?

Partilerde kongrelere karar verilmesinin şekli ve sürecine uymadan yapılanların parti içi muhalefetle ilgili olmadığını anlamayan kalmış mı?


Bunu hala anlamamış olanlar, yargıtayın "mayıs ayı içerisinde karar vereceğiz" açıklamasına rağmen, kimi alt mahkemelerin yargıtay kararının beklenmesine atıf yapmayıp karar açıklayarak delegeyi, partiliyi kışkırtarak dördü bir yerde ekibiyle sokağa dökmesine imkan verilmiş olmasının asıl nedenini anladıklarında ne olup bittiğini anlamış olacaklar..




Adnan ONAY, 15.05.2016, Sonsuz Ark, Konuk Yazar

Seçkin Deniz Twitter Akışı